3 mai 2024

Orașul Avrig dezvoltă un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă

În contextul dezvoltării și îmbunătățirii infrastructurii urbane, orașul Avrig anunță elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acest plan are ca scop să ofere soluții durabile și eficiente pentru gestionarea traficului și a mobilității în oraș, având în vedere nevoile și perspectivele comunității locale.

Documentația finală a acestui plan va fi supusă dezbaterii publice în cursul lunii mai 2024, Primăria Orașului Avrig stabilind ulterior data și ora exacte pentru această dezbatere. Înainte de această etapă crucială, locuitorii orașului sunt invitați să participe la un chestionar conceput pentru a colecta opinii și sugestii din partea comunității.

Este solicitată participarea activă a locuitorilor din anumite zone cheie ale orașului, în special din următoarele zone:

  • Intersecția străzilor Gheorghe Lazăr cu Bisericii și Mihai Viteazu
  • Strada Gheorghe Lazăr, zona Școala Gimnazială Avrig
  • Intersecția străzii Samuel Brukenthal cu DJ105 F
  • Strada Sașilor, zona Lidl
  • Strada Sașilor, zona Piața Agroalimentară
  • Intersecția străzilor Horea cu Iazului, zona Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig

Pentru a asigura o concluzie relevantă și utilă privind elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, este crucială participarea activă a locuitorilor din aceste zone. Studiile de trafic realizate în aceste zone constituie baza pentru proiectul menționat, iar opiniile și sugestiile lor vor contribui la modelarea soluțiilor optime și la adaptarea acestora la nevoile reale ale comunității.

Astfel, participarea la acest chestionar nu doar încurajează implicarea civică, dar și asigură că Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al orașului Avrig reflectă în mod corespunzător prioritățile și preocupările locuitorilor săi. Orașul se îndreaptă către un viitor mai durabil și mai eficient din punct de vedere al mobilității, iar vocea fiecărui locuitor este esențială în această călătorie către progres.

sursa foto: Mesagerul de Sibiu

Comments are closed.