9 mai 2024

Gheorghe Lazăr, onorat post-mortem cu titlul de „Cetățean de Onoare al orașului Avrig”

Într-o mișcare de recunoaștere a contribuțiilor semnificative la educație și cultură, Consiliul Local al orașului Avrig a acordat post-mortem titlul de „Cetățean de Onoare” lui Gheorghe Lazăr, unul dintre pionierii învățământului românesc. Decizia a fost luată în cadrul ședinței ordinare desfășurată la finalul lunii trecute, marcând o apreciere profundă pentru „cel mai de seamă fiu al Avrigului”.

Inițiativa, propusă de grupul de consilieri locali ai Partidului Național Liberal, subliniază impactul durabil al lui Gheorghe Lazăr asupra educației și culturii românești. Considerat fondatorul învățământului în limba română din Țara Românească, Lazăr a fost, de asemenea, un remarcabil pedagog, teolog, traducător și inginer.

Acordarea acestui titlu este reglementată de Hotărârea Consiliului Local Avrig nr. 15/2013, care stipulează criteriile și procedura de nominalizare și acordare a titlului de „Cetățean de onoare al orașului Avrig”. Aceasta reprezintă o recunoaștere formală a meritelor excepționale ale unei personalități care a influențat pozitiv comunitatea locală.

Se preconizează că o ceremonie festivă va fi organizată de autoritățile locale pentru a oficializa acordarea acestui titlu, cu detalii ce vor fi anunțate în viitorul apropiat. Această distincție nu doar că onorează memoria lui Gheorghe Lazăr, dar servește și ca sursă de inspirație pentru generațiile viitoare, subliniind importanța educației și a dedicării față de comunitate.

Comments are closed.