11 aprilie 2024

Pod nou între Săcădate și Noul Român

Consiliul Județean Sibiu a anunțat recent începerea lucrărilor de reabilitare și construcție pentru trei poduri importante din regiune, toate situate pe drumuri județene, în zone pitorești ale județului. Aceste intervenții sunt esențiale pentru siguranța circulației și pentru îmbunătățirea accesului în aceste comunități.

Printre proiectele anunțate, cel mai notabil este construirea unui nou pod între localitățile Săcădate și Nou Român, pe drumul județean DJ 104 F. Lucrarea, care va fi amplasată la kilometrul 24+400 în comuna Arpașu de Jos, sat Nou Român, are ca termen de începere data de 25 aprilie, urmând să fie finalizată în octombrie 2025.

Conform comunicatului de presă al Consiliului Județean, autorizația de construire pentru acest pod a fost emisă de Primăria Comunei Arpașu de Jos, sub numărul 1, datată 27.03.2024. Valoarea lucrărilor este estimată la 6.011.914,79 lei fără TVA. Execuția va fi realizată de către asocierea Dacia Faber SRL.

Noul pod va fi construit din grinzi prefabricate de beton și va avea o lungime de 49,15 metri și o lățime totală de 11,7 metri. Din aceasta, 7,8 metri vor fi dedicați zonei carosabile, la care se adaugă două trotuare cu o lățime de 1,7 metri fiecare. Această construcție va asigura nu doar un tranzit mai sigur pentru vehicule, dar și pentru pietoni, contribuind la îmbunătățirea infrastructurii locale și la dezvoltarea economică a zonei.

Această inițiativă reflectă angajamentul administrației județene pentru modernizarea și securizarea rețelei de drumuri din Sibiu, asigurându-se că locuitorii și vizitatorii beneficiază de condiții optime de transport.

sursa foto: Turnul Sfatului

Comments are closed.