4 aprilie 2024

Pistă de biciclete între Avrig și Valea Avrigului

Geiger Transilvania a fost desemnată pentru a construi o pistă de biciclete care va lega orașul Avrig de Valea Avrigului, o destinație turistică populară pentru locuitorii din Sibiu. Contractul, în valoare de peste 7 milioane de lei, a fost atribuit de Primăria Avrig în urma unei licitații lansate la sfârșitul anului trecut. Lucrările sunt planificate să dureze 11 luni de la emiterea ordinului de începere.

Finanțarea proiectului va proveni din fonduri obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și bugetul local. Construcția pistei de biciclete, care va fi amplasată pe partea dreaptă a drumului județean DJ 105F, va asigura o lățime de 1,25 m – 1,50 m între carosabil și noua pistă, cu o zonă de siguranță de cel puțin 50 cm.

Pista, care va avea o lungime de aproape 7 kilometri, va începe din Avrig și se va întinde până la pensiunea Ghiocelul din Valea Avrigului. Proiectul implică tăierea a 80 de arbori și relocarea a 16 stâlpi de electricitate, și va include amenajarea cu bănci, coșuri de gunoi și rasteluri pentru biciclete.

Primarul Adrian David a subliniat importanța acestei investiții pentru dezvoltarea turismului în Valea Avrigului și pentru promovarea mobilității urbane verzi. Acesta a menționat că proiectul va ajuta la reducerea poluării, la descongestionarea traficului și la creșterea accesibilității zonei turistice, valorificând astfel peisajele naturale din regiune.

Comments are closed.