16 aprilie 2024

Bărbatul acuzat de tentativă de omor pus sub control judiciar

Un incident rutier survenit recent în Avrig, județul Sibiu, inițial descris de senatoarea Diana Șoșoacă ca o tentativă de omor, a fost clarificat de autoritățile locale ca fiind rezultatul unui conflict spontan. Incidentul a implicat pe Gabriel Oprișcan, liderul filialei locale a partidului S.O.S. România, și un bărbat aflat sub influența alcoolului.

Conform declarațiilor, totul a început când Oprișcan, în timpul unei acțiuni de strângere de semnături pentru partid, a fost confruntat de un localnic vizibil afectat de alcool. Discuția dintre cei doi, legată de campania electorală și de activitățile politice, a degenerat rapid. Conflictul a escaladat când, într-un moment de furie, bărbatul a intrat în mașina sa și, în ciuda faptului că Oprișcan se afla în fața vehiculului, a accelerat brusc, rănindu-l pe liderul partidului.

La scurt timp după incident, poliția a intervenit și a constatat că agresorul avea o concentrație de 1,3mg/l alcool pur în aerul expirat. Oprișcan a fost transportat de urgență la spital, unde a primit îngrijiri pentru mai multe contuzii. Din fericire, rănile nu au fost grave, permițându-i să fie externat a doua zi.

Agresorul a fost reținut de autorități pentru 24 de ore și a fost supus unei anchete pentru lovire sau alte violențe, precum și pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. Diana Șoșoacă a reacționat vehement pe rețelele sociale și în fața presei, susținând că incidentul a fost o tentativă de omor și că agresorul este membru al PNL, afirmație negată de reprezentanții partidului.

Autoritățile au subliniat că incidentul a fost unul izolat și că s-a deschis un dosar penal pentru a investiga toate aspectele legate de acest conflict. Investigațiile continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, cu scopul de a determina circumstanțele exacte și de a aplica măsurile legale corespunzătoare.

Comments are closed.