19 aprilie 2024

Avrigul, oraș de 35 de ani

Avrig sărbătorește 35 de ani de la obținerea statutului de oraș, un moment important în istoria localității, marcat printr-un eveniment special organizat de Primăria orașului. Evenimentul, intitulat „Avrig: Trecut. Prezent. Viitor.”, va avea loc vineri, 26 aprilie, începând cu ora 18:00, la Casa de Cultură a orașului.

Această aniversare aduce împreună foști și actuali primari ai orașului, locuitori care au povești de împărtășit și invitați deosebiți, pentru a rememora istoria Avrigului, a discuta despre prezent și a explora viitorul comunității. Programul serii include recitaluri de pricesne, o proiecție de film, o expoziție de fotografie și o expoziție de picturi, acestea din urmă realizate de tinerii talentați ai orașului.

Istoria Avrigului ca oraș începe la 25 aprilie 1989, când Legea nr. 2/1989 privind îmbunătățirea organizării administrative a teritoriului Republicii Socialiste România a fost pusă în aplicare. Potrivit acestei legi, Avrigul, anterior comună, a fost ridicat la rangul de oraș. Similar, în aceeași perioadă, și comuna învecinată Tălmaciu a primit statutul de oraș.

Până în anul 1950, Avrigul cuprindea localitățile Avrig și Mârșa, iar după această dată a inclus și fosta comună Bradu. Din anul 1968, la Avrig au fost adăugate și comuna Săcădate, cu satele Săcădate și Glâmboaca, extinzând astfel teritoriul orașului.

Această sărbătoare este nu doar o ocazie de a privi în urmă la drumul parcurs, dar și un moment de a planifica și viza un viitor prosper pentru întreaga comunitate. Locuitorii și invitații sunt așteptați să se alăture festivităților și să participe activ la acest eveniment de comemorare și celebrare a orașului Avrig.

Comments are closed.