12 mai 2024

Avrig, Gazdă pentru „Șezătoarea din Bibliotecă”

Astăzi, orașul Avrig a devenit centrul pulsant al tradițiilor românești, demonstrând o legătură profundă și neclintită cu rădăcinile culturale ale națiunii. Evenimentul „Șezătoarea din Bibliotecă” a adunat la un loc peste 300 de participanți din diferite colțuri ale României, inclusiv personalități notabile precum Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, și Raluca Turcan, ministrul Culturii.

Această întâlnire de excepție a fost marcată nu doar de un schimb vibrant de tradiții și obiceiuri, ci și de o apreciere specială a eforturilor depuse de Consiliul Județean Sibiu în păstrarea și promovarea acestor valori culturale. Daniela Cîmpean a primit, alături de ministrul Culturii, diploma „Maria Spiridon”, un omagiu adus dedicării lor pentru conservarea patrimoniului cultural local.

Cu un entuziasm contagios, președinta Consiliului Județean Sibiu a subliniat: „Marile merite aparțin comunităților care nu-și uită rădăcinile, iar Avrigul este exemplară în acest sens, prin tot ceea ce face neobosit Grancea Maria.” Acest laudatio vine în recunoașterea muncii neîncetate a comunităților locale care, prin dragostea lor pentru tradiții, întăresc legătura dintre trecut și prezent.

Evenimentul nu a fost doar o ocazie de celebrare a moștenirii culturale, ci și un prilej de întărire a legăturilor între Sibiu și comunitățile sale, un exemplu de cum tradițiile pot traversa timpul și granițele. Președinta Cîmpean a încheiat: „Le spun și în acest fel bun venit în județul nostru celor peste 300 de oaspeți ai Avrigului, le mulțumesc pentru tot ceea ce fac și pentru prietenia cu Sibiul.”

Astfel, „Șezătoarea din Bibliotecă” rămâne un punct de referință în calendarul cultural al României, un loc unde comunitatea se întâlnește pentru a împărtăși și a celebra frumusețea incontestabilă a tradițiilor românești.

Comments are closed.