14 mai 2024

Șofer din Avrig, reținut de polițiști pentru alcoolemie record și permis suspendat

Vineri 11 mai 2024, polițiștii rutieri din Avrig au reținut un bărbat de 47 de ani, localnic, cercetat penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat și fiind sub influența alcoolului.

Incidentul a avut loc vineri după-amiaza, când polițiștii au observat un șofer care nu purta centura de siguranță în timp ce conducea un autoturism pe strada Eroilor din Avrig. După oprirea regulamentară a autoturismului, polițiștii au constatat că la volan se afla un localnic de 47 de ani. Permisul acestuia fusese suspendat încă din luna ianuarie a acestui an, după ce fusese prins conducând sub influența alcoolului, cu un rezultat de 1,19 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.

De această dată, testarea alcoolscopică a arătat un rezultat și mai ridicat, de 1,55 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice pentru a stabili nivelul exact al alcoolemiei în sânge.

„În baza probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unității de parchet competente pentru aplicarea unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Avrig, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig”, a declarat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Sursa Foto Sibiu100%

Comments are closed.