2 martie 2024

Ateliere gratuite de muzică și percuție pentru elevi

Peste 40 de elevi din unitatea administrativ-teritorială Avrig au participat la o serie de ateliere de teatru și percuție, parte a programului „Edutainment”, susținut financiar de Ministerul Culturii. Acest program educațional, implementat de Teatrul Muzical Ambasadorii, vizează promovarea educației muzicale și artistice în rândul copiilor și tinerilor.

Elevii au avut ocazia să învețe de la Florin Romașcu și Mihai Ciprian Rogojan, percuționiști recunoscuți pe plan național și foști membri ai trupei Sistem, care a obținut locul al treilea la Eurovision cu piesa „Let me try”. Atelierul de percuție a fost un moment special pentru participanți, oferindu-le oportunitatea de a explora ritmurile energice ale tobelor africane.

Pe lângă percuție, atelierele de teatru au fost conduse de actorii Marius Vizante și Emilia Bebu, cunoscuți pentru rolurile lor din Teatrul de Comedie și Teatrul Nottara din București. Aceste sesiuni de actorie au oferit tinerilor o fereastră spre lumea teatrului și a interpretării scenice.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a subliniat importanța acestor inițiative culturale în dezvoltarea timpurie a interesului pentru artă. Ea a felicitat atât pe directorul Teatrului Muzical Ambasadorii, Ciprian Rogojan, cât și pe administrațiile locale pentru deschiderea și implicarea lor în astfel de proiecte, care nu doar că aduc cultura mai aproape de copii, dar promit să rămână în amintirile acestora ca experiențe de neuitat.

Sursa foto: Mesagerul de Sibiu

Comments are closed.