3 februarie 2024

Depozitul ilegal de deșeuri de la Mârșa

Primăria Orașului Avrig a emis un comunicat de presă, referitor la situația depozitului de deșeuri din Mârșa. Potrivit comunicatului:

„La data de 04.09.2023, primarul Adrian David a sesizat Garda de Mediu în legătură cu SC Unitrans SRL, după ce administrația locală a descoperit pe 31.08.2023 un depozit de deșeuri fără autorizația necesară de protecție a mediului. Pe baza acestei constatări, Poliția Locală Avrig a aplicat o amendă de 2500 de lei, conform reglementărilor locale.

Sesizarea către Garda de Mediu a subliniat activitatea neautorizată a firmei și necesitatea unei monitorizări stricte a impactului său asupra mediului. În urma acestei sesizări, pe 15.09.2023, Garda de Mediu a confirmat neregulile și a impus o amendă de 40.000 de lei. De asemenea, a fost interzisă orice activitate de depozitare a deșeurilor până la obținerea autorizației legale și a fost ordonată valorificarea sau eliminarea stocurilor de deșeuri nepericuloase.

Primarul Adrian David a intervenit din nou pe 13.11.2023, sesizând Garda de Mediu că firma nu a respectat măsurile impuse și solicitând clarificări privind autorizația de mediu și continuarea activităților de control.

Primarul a subliniat că municipalitatea nu a eliberat autorizație de funcționare pentru Unitrans SRL, care a fost supusă unor verificări extensive începând cu 01.08.2023. Aceste verificări au rezultat în mai multe procese verbale și sancțiuni contravenționale în valoare de 13.000 de lei, la care se adaugă amenda impusă de Garda de Mediu.

Controlul și verificările vor continua pentru a asigura respectarea legislației de mediu, a conchis primarul Adrian David.”

Comments are closed.