15 aprilie 2024

Etapa Avrig a Triadei MTB

Sâmbătă și duminică (13-14 aprilie 2024), localitatea Avrig a fost gazda primei etape a ediției a treisprezecea a Triadei MTB, eveniment ajuns la cea de-a zecea organizare anuală. Evenimentul a marcat un record de participare, adunând aproape 900 de concurenți, de la copii sub 14 ani, până la cicliști profesioniști și amatori din întreaga țară, care s-au bucurat de trasee impresionante pregătite de organizatori. Triada MTB Avrig 2024 s-a dovedit a fi cea mai captivantă ediție de până acum.

Prima zi a fost dedicată competițiilor pentru copii cu vârste între 5 și 14 ani, unde peste 200 de participanți s-au întrecut în cinci categorii diferite, fiecare având alocat un traseu specific și timp de parcurs. La finalul zilei, toți copiii au fost premiați de organizatori.

În a doua zi, peste 650 de cicliști au luat startul în diverse categorii, incluzând Family, eMTB și categoriile de distanță de 18 km, 30 km, 42 km și 68 km. Traseul de 68 km a fost scena primei etape a Cupei României la XCM. Malnasi Joszef-Attila a dominat competiția încă de la start, menținând un avans constant. Lupta pentru locul doi a fost strânsă între Patrick Pescaru și Alex Husariu, cu Pescaru depășindu-l pe Husariu în a doua parte a cursei.

Podiumul a inclus următoarele rezultate notabile:

  • Pentru traseul negru, categoria Elite Masculin, Malnasi Joszef-Attila a câștigat cu timpul de 02:44:13, urmat de Patrick Pescaru și Alexandru Husariu.
  • La feminin, Eszter Bereczki a înregistrat cel mai bun timp, urmată de Hilbert Suzanne și Rîmniceanu Roxana.
  • La juniori masculin pe traseul roșu, Horea Precup a fost primul, urmat îndeaproape de Dragoș Stavar și Theodor Pridon.
  • La categoria E-MTB, Laurențiu Moldovan a ocupat primul loc la masculin, iar Karina Kubat a dominat categoria feminin.

Evenimentul a fost susținut de Consiliul Județean Sibiu și Primăria Avrig, organizat de ACS ProCycling în colaborare cu Federația Română de Ciclism și alte entități. Triada MTB va continua cu alte două evenimente în acest sezon, inclusiv o etapă a Cupei României de XCO și o competiție dedicată bicicletelor electrice. Rezultatele complete sunt disponibile pe website-ul oficial al competiției. Tribuna a fost partenerul media al evenimentului.

Comments are closed.