4 iunie 2024

Sens Giratoriu pe DN1 la Intrarea în Avrig

Un nou sens giratoriu va fi amenajat pe DN1, la intersecția cu intrarea în orașul Avrig. În prezent, această zonă este frecvent aglomerată la orele de vârf și este adesea locul unor accidente rutiere.

CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, este în căutarea unei firme care să realizeze această lucrare pe DN1, la intrarea în Avrig dinspre Sibiu. „Lucrările de reamenajare vor preveni și înlătura efectele produse de aglomerări și vor fi efectuate pentru a asigura cerințele esențiale de calitate și funcționalitate ale drumurilor naționale”, se precizează în caietul de sarcini.

Sensul giratoriu va contribui la fluidizarea traficului rutier din zonă și la reducerea numărului de accidente. Conform specificațiilor din caietul de sarcini, insula centrală a intersecției giratorii propuse va avea o rază de 12 metri și o rază de girație de 17,2 metri. Lățimea părții carosabile pe calea inelară va fi de 7,20 metri, cu o bandă de circulație de aceeași lățime. Zona insulei centrale va fi umplută cu pământ corespunzător și va fi acoperită cu un strat de pământ vegetal de 30 cm grosime, însămânțat cu gazon.

Intersecția de tip giratoriu va fi configurată astfel:

  • Ramura 1 DE 2566 (bretea nord): două benzi de circulație, una de 4,50 m la ieșire și una de 4 m la intrare în intersecție;
  • Ramura 2 DN1 (breteaua Est – către Brașov): două benzi de circulație, una de 4,50 m la ieșire și una de 4 m la intrare în intersecție;
  • Ramura 3 DJ105G (breteaua Sud – către Avrig): două benzi de circulație, una de 4,50 m la ieșire și una de 4 m la intrare în intersecție;
  • Ramura 4 DN1 (bretea Vest – către Sibiu): două benzi de circulație, una de 4,50 m la ieșire și una de 4 m la intrare în intersecție.

Proiectul include realizarea unor insule separatoare pentru sensurile de circulație cu acces din calea inelară.

Lucrările vor fi executate în termen de 4 luni și vor avea o garanție de 3 ani. Investiția totală se ridică la 5.146.226,06 lei.

Comments are closed.