21 mai 2024

S-a lansat platforma #nofake pentru combaterea dezinformării

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat lansarea platformei #nofake, un instrument esențial pentru raportarea conținutului inadecvat de pe rețelele de socializare. Această inițiativă vine într-un moment crucial, având în vedere campania electorală locală din Avrig și importanța asigurării integrității procesului electoral.

Avrig în Focurile Campaniei Electorale

Orașul Avrig se pregătește intens pentru alegerile locale din 2024, iar campania electorală se desfășoară într-un context în care dezinformarea și manipularea online reprezintă provocări semnificative. Lansarea platformei #nofake vine ca o măsură necesară pentru a combate aceste fenomene și pentru a proteja procesul democratic.

Platforma #nofake: Un instrument pentru integritatea electorală

Platforma #nofake, disponibilă pe site-ul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), la adresa https://www.mcid.gov.ro/nofake/, oferă cetățenilor posibilitatea de a raporta conținutul fals, denigrator, dezinformările și manipulările online. Acest mecanism de raportare funcționează complementar cu eforturile deja implementate de rețelele sociale precum Google, Meta și TikTok.

Eforturi coordonate pentru o campanie electorală curată

„Platforma #nofake va funcționa ca punct de contact pentru cererile de analiză pe care românii le fac în ce privește falsurile digitale, conținutul denigrator, dezinformările și manipulările online. Le mulțumesc partenerilor noștri din mediul privat – Google, Meta și TikTok – pentru eforturile de până acum”, a declarat ministrul Bogdan Ivan.

Aceste eforturi sunt esențiale în contextul campaniei electorale de la Avrig, unde candidații și susținătorii lor utilizează intens rețelele de socializare pentru a comunica cu alegătorii. Prin asigurarea unui mediu online curat și lipsit de dezinformări, platforma #nofake contribuie la desfășurarea unei campanii corecte și transparente.

Importanța integrității alegerilor

Potrivit comunicatului, platforma #nofake va funcționa ca un canal de raportare temporar în anul 2024, având ca obiectiv principal asigurarea integrității alegerilor democratice la toate nivelurile – local, național, prezidențial și european. Acest demers este deosebit de relevant pentru Avrig, unde cetățenii sunt chemați să-și exprime opțiunile electorale în cadrul alegerilor locale și nu numai.

Implicarea cetățenilor din Avrig

Cetățenii din Avrig sunt încurajați să utilizeze platforma #nofake pentru a raporta orice formă de conținut inadecvat pe care îl întâlnesc în mediul online. Implicarea activă a comunității locale este esențială pentru succesul acestui proiect și pentru asigurarea unui proces electoral transparent și echitabil.

Lansarea platformei #nofake reprezintă un pas important în direcția protejării integrității procesului electoral din Avrig. În contextul campaniei electorale locale, acest instrument oferă cetățenilor posibilitatea de a combate dezinformarea și de a contribui la desfășurarea unor alegeri corecte. Autoritățile locale și naționale, împreună cu cetățenii, pot asigura astfel un climat electoral sănătos și democratic.

Comments are closed.