21 mai 2024

Proiectul „Poteci incluzive” la Avrig

Oportunități pentru persoanele cu dizabilități

Asociația Diakoniewerk International anunță cu entuziasm demararea celei de-a treia ediții a proiectului „Poteci incluzive”, destinat persoanelor cu dizabilități. Proiectul, cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu cu suma de 20.000 de lei, își propune să deschidă noi orizonturi și să ofere experiențe de neuitat pentru participanți, prin intermediul activităților culturale și de recreere organizate în orașul Avrig și împrejurimile sale.

Prima etapă: Descoperirea orașului Avrig

Pe 23-24 mai 2024, prima etapă a proiectului va include o incursiune în pitorescul oraș Avrig. Participanții vor avea ocazia să exploreze atracțiile culturale și istorice locale într-un tur ghidat accesibil, coordonat de ghidul de turism Nicoleta Ocneriu. Printre obiectivele vizitate se numără Palatul Brukenthal și Biserica cu cel mai vechi ceas din Transilvania, locuri de o importanță istorică și culturală deosebită.

În plus, turul va include un joc interactiv de reconstituire istorică, oferind participanților o modalitate inedită de a învăța despre istoria bogată a orașului Avrig. De asemenea, un atelier de țesătorie tradițională va fi organizat în Avrig, sub îndrumarea doamnei Rodica Ispas, unde participanții vor putea descoperi secretele meșteșugurilor locale și își vor putea dezvolta abilități practice.

A doua etapă: Explorarea Văii Avrigului

A doua etapă a proiectului „Poteci incluzive” va avea loc pe 17-18 iunie 2024 și va consta într-o incursiune în spectaculoasa Valea Avrigului. Activitățile vor include o drumeție pe un traseu adaptat nivelului de condiție fizică al participanților, oferindu-le ocazia de a se bucura de peisajele naturale impresionante.

Ghidată de Nicoleta Ocneriu, drumeția va oferi și oportunitatea de a colecta plante pentru un ierbar, sub îndrumarea ecologului Mihaela Sava, care va oferi sfaturi despre identificarea și colectarea responsabilă a plantelor. Participanții vor vizita, de asemenea, obiective turistice importante precum Casa Întoarsă și Ferma de Cerbi, locații care îmbină frumusețea naturală cu aspecte interesante ale culturii și tradițiilor locale.

Beneficiile proiectului pentru comunitatea din Avrig

Proiectul „Poteci incluzive” își propune să ofere persoanelor cu dizabilități experiențe pozitive și împlinitoare, încurajându-le să exploreze lumea din jurul lor și să se dezvolte personal și social într-un mediu inclusiv și susținător. Activitățile organizate promovează sănătatea și bunăstarea, dezvoltarea relațiilor sociale și contribuie la îmbunătățirea calității vieții pentru toți participanții.

Despre Asociația Diakoniewerk International

Înființată în 2006, Asociația Diakoniewerk International este o organizație nonguvernamentală care dezvoltă servicii sociale pentru grupurile vulnerabile. În municipiul Sibiu, asociația administrează un Centru de Zi cu Specific Ocupațional și o Locuință Protejată pentru persoane cu dizabilități, centre care ajută tinerii să dobândească deprinderi de viață independentă și să se integreze mai bine în comunitatea sibiană.

Proiectul „Poteci incluzive” reprezintă un pas important în sprijinirea persoanelor cu dizabilități din Avrig și din întreaga regiune. Prin activitățile organizate, Asociația Diakoniewerk International și Consiliul Județean Sibiu demonstrează angajamentul lor față de incluziunea socială și dezvoltarea personală a tuturor membrilor comunității.

sursa foto: Zile și Nopți

Comments are closed.