29 mai 2024

Primăria care nu și-a terminat treaba

Proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației din localitatea Mârșa, orașul Avrig” este cel de-al treilea proiect pe care Consiliul Județean (CJ) Sibiu îl împarte în două etape pentru a atrage din nou fondurile necesare finalizării. Demarat în 2020, proiectul are două componente principale: una gestionată de Primăria Avrig și cealaltă de CJ Sibiu.

CJ Sibiu: Pista de biciclete

Consiliul Județean Sibiu a fost responsabil de construirea unei piste de biciclete între Avrig și Mârșa. Această parte a proiectului a fost finalizată cu succes, oferind locuitorilor o infrastructură modernă și sigură pentru deplasarea cu bicicleta între cele două localități.

Primăria Avrig: Reabilitarea și modernizarea instituțiilor de învățământ

Primăria Avrig, în schimb, a avut sarcina de a reabilita, moderniza și dota grădinița, școala generală și sala de sport din Mârșa. Din păcate, aceste lucrări nu au fost finalizate până la sfârșitul anului 2023, iar sumele necheltuite din fondurile disponibile depășesc echivalentul a un milion de euro. Acest lucru a necesitat o solicitare de etapizare a proiectului, pentru a putea atrage fonduri suplimentare din noul exercițiu financiar european.

Etapizarea proiectului

Pentru a continua și finaliza lucrările, proiectul a fost împărțit în două etape. Etapa a II-a a proiectului va avea o valoare totală de 5.778.779,56 lei, inclusiv TVA, iar perioada de implementare este stabilită între 1 ianuarie 2024 și 31 decembrie 2024. Proiectul urmează să fie supus votului consilierilor județeni în cursul zilei de joi.

Motivele întârzierii

Până în prezent, motivele care au dus la întârzierea finalizării lucrărilor nu au fost comunicate oficial. Această lipsă de transparență lasă loc de speculații și nemulțumiri în rândul cetățenilor din Mârșa și Avrig, care așteaptă de mult timp finalizarea acestor infrastructuri esențiale pentru comunitatea lor.

În timp ce Consiliul Județean Sibiu și-a finalizat partea de responsabilitate în cadrul proiectului, Primăria Avrig rămâne cu restanțe semnificative. Este esențial ca autoritățile locale să găsească soluții rapide și eficiente pentru a finaliza lucrările restante, astfel încât beneficiile acestui proiect să fie resimțite pe deplin de comunitatea din Mârșa și Avrig. Continuarea și finalizarea proiectului în etapa a II-a ar trebui să fie o prioritate pentru toți factorii implicați, asigurând astfel o îmbunătățire reală a calității vieții locuitorilor.

Comments are closed.