27 mai 2024

Festivalul „Moștenire din bătrâni” a făcut Avrigul să vibreze

Festivalul Concurs „Moștenire din bătrâni” a transformat Avrigul într-un adevărat centru al folclorului duminică, 26 mai. Ajuns la cea de-a XVII-a ediție, evenimentul a reunit sute de copii și adolescenți din întreg județul Sibiu, membri ai ansamblurilor folclorice, soliști vocali și instrumentiști.

Deși organizarea și desfășurarea festivalului au suferit câteva modificări față de edițiile anterioare, evenimentul a reușit să mențină aceeași energie vibrantă și să anime centrul orașului. Participanții, provenind din diverse instituții de învățământ și cluburi ale copiilor, au creat o atmosferă impresionantă prin prezența lor.

Parada portului popular

Festivalul a debutat cu parada portului popular, care a avut loc pe traseul Școala Gimnazială Avrig – Casa de Cultură Avrig, traversând străzile Sașilor, Alexandru Vlahuță și Samuel Brukenthal. Sute de copii, însoțiți de instructori, instrumentiști și însoțitori, au defilat în aplauzele publicului. Ținutele lor impecabile, atitudinea artistică și repertoriul de strigături au captat admirația celor prezenți, creând un val de culoare, veselie și frumos.

Concursul de la Casa de Cultură

Începând cu miezul zilei, la Casa de Cultură a orașului Avrig s-a desfășurat concursul din cadrul festivalului. Scena recent reintrată în circuit, după două decenii de conservare, reabilitare și modernizare, a găzduit evoluțiile copiilor și adolescenților. Pe durata a aproximativ șase ore, aceștia au demonstrat talentul lor în fața publicului și a unui juriu de experți în folclor, muzică populară și coregrafie tradițională.

Concursul a inclus numeroase momente de certă valoare artistică. La final, juriul a evaluat performanțele participanților pe baza unor criterii stricte și obiective, stabilind câștigătorii și laureații acestei ediții. Detaliile despre câștigători vor fi publicate într-un material separat.

Festivalul „Moștenire din bătrâni” a fost organizat de Clubul Copiilor Avrig, structură a Palatului Copiilor Sibiu, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al orașului Avrig. Evenimentul a reușit, încă o dată, să pună în valoare tradițiile și cultura populară românească, aducând bucurie și mândrie în comunitatea locală.

sursa foto: Tribuna

Comments are closed.