21 mai 2024

Avrigul, în prim-plan la Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”

În perioada 16-17 mai, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului a găzduit faza județeană a Olimpiadei „Meșteșuguri artistice tradiționale”, ajunsă la ediția a XXVII-a. Concursul a reunit 70 de elevi cu vârste între 8 și 17 ani, reprezentând 23 de școli și ateliere particulare din județul Sibiu, inclusiv din Avrig.

Participanți din Avrig și Premii Obținute

Avrigul a fost bine reprezentat la această competiție prin elevii Popa Mihai Raul și Posa Amalia, ambii de la Palatul Copiilor Sibiu – Clubul Copiilor Avrig. Aceștia, coordonați de profesorul David-Coman Adrian, au obținut premiul întâi, evidențiindu-se prin talentul și dedicația lor în arta meșteșugurilor tradiționale.

Popa Mihai Raul și Posa Amalia au demonstrat abilități remarcabile în secțiunile la care au concurat, impresionând juriul condus de prof. univ. dr. Ilie Moise și dr. Mirela Crețu. Ei au adus astfel cinste orașului Avrig, contribuind la prestigiul acestei competiții.

Secțiunile Concursului

Concursul a acoperit o varietate de secțiuni, printre care:

  • Pictat icoane pe sticlă și lemn
  • Pictură naivă
  • Țesut la gherghef
  • Cusut și brodat
  • Confecționat port popular
  • Dantelă cu suveica, croșetat și tricotat
  • Confecționat păpuși
  • Prelucrare piele, împletit bice și confecționat piese de harnașament
  • Pirogravură, mobilier pictat și modelaj lut
  • Confecționat măști și artă decorativă

Elevii din Avrig au demonstrat pricepere și creativitate în aceste domenii, reușind să se remarce și să câștige premii importante.

Importanța Evenimentului

Organizată de Complexul Național Muzeal ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale” are ca scop promovarea și conservarea tradițiilor și meșteșugurilor artistice specifice culturii românești. Evenimentul oferă elevilor ocazia de a-și valorifica talentele și de a-și dezvolta abilitățile artistice într-un cadru competitiv și educativ.

Participarea elevilor din Avrig la această olimpiadă demonstrează nu doar talentul individual al acestora, ci și angajamentul comunității locale în promovarea și susținerea culturii tradiționale românești. Rezultatele obținute de Popa Mihai Raul și Posa Amalia sunt o dovadă a muncii lor și a dedicării profesorilor coordonatori, contribuind la prestigiul orașului Avrig în cadrul județului Sibiu.

Felicitări tuturor participanților și organizatorilor pentru un eveniment de succes care celebrează și perpetuează meșteșugurile artistice tradiționale!

sursa foto: Astra Museum

Comments are closed.