20 mai 2024

Avrigeni cu care ne mândrim: Florin Popențiu Vlădicescu

Avrigul, un mic oraș cu o istorie bogată, se mândrește cu personalități remarcabile care au reușit să se facă remarcate pe plan internațional. Una dintre aceste personalități este Profesorul Florin Popențiu Vlădicescu, un nume de referință în domeniul Ingineriei Informației și Comunicațiilor. Originar din Avrig, Profesorul Popențiu Vlădicescu a fost onorat recent prin instituirea premiului „UNESCO Chair Professor Florin Popentiu Endowment Award” de către IIMT, Bhubaneswar.

Acest premiu, care va fi acordat începând cu anul universitar 2024-25, va recunoaște studentul care obține cele mai bune rezultate la toate semestrele programului MCA de la IIMT, Bhubaneswar. Distincția vine sub forma unei citări și a unui certificat, prezentate în cadrul ceremoniei anuale a institutului.

Profesorul Florin Popențiu Vlădicescu este un mentor valoros al Interscience Institute of Management & Technology încă de la înființarea acestuia și a adus contribuții substanțiale instituției. Vizita sa la institut în ianuarie 2016 a avut un impact semnificativ asupra comunității academice de acolo.

O Carieră Remarcabilă

Dr. Florin Popentiu Vlădicescu este un academician și cercetător de renume, specializat în fiabilitatea software-ului, cu o carieră impresionantă în Ingineria Informației și Comunicațiilor. În prezent, el supraveghează doctoranzi la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” și este profesor asociat în Departamentul de Inginerie a Controlului și Informatică Industrială la Universitatea „Politehnica” din București.

În 1998, a fondat prima Catedră UNESCO în Ingineria Informației și Comunicațiilor la University of London City, demonstrând angajamentul său față de promovarea educației și cercetării în acest domeniu. De-a lungul carierei sale, a ocupat poziții de profesor invitat la instituții prestigioase din întreaga lume, inclusiv Telecom Paris, Ecole Nationale Supérieure des Mines Paris și ETH Zurich.

Profesorul Popentiu Vlădicescu a publicat peste 200 de lucrări în reviste internaționale și conferințe, fiind autorul sau co-autorul mai multor cărți și capitole de carte publicate de Springer. De asemenea, a fost Co-Director al două proiecte de cercetare NATO, colaborând cu instituții partenere din Europa. A fost implicat în roluri editoriale și de recenzor pentru diverse reviste internaționale și este membru al organizațiilor ENBIS și IEEE Reliability Society, deținând titlul de Senior Member (SMIEEE) al IEEE.

Recunoaștere și Contribuții

În 2008, a fost ales membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, recunoscându-i-se contribuțiile semnificative în domeniul ingineriei și științei calculatoarelor. A servit ca expert pentru programul H2020 al Uniunii Europene și pentru Agenția de Calitate în Învățământul Superior, fiind desemnat și expert UNESCO în domeniul Educației Superioare, Cercetării și Cunoașterii.

Dr. Popențiu Vlădicescu a fost invitat să susțină discursuri principale la diverse conferințe internaționale și a participat ca vorbitor invitat la numeroase evenimente academice din diferite țări.

Felicitări, D-le Profesor Florin Popențiu Vlădicescu, pentru realizările dumneavoastră remarcabile și pentru recunoașterea internațională de care vă bucurați! Suntem mândri să vă numim unul dintre fiii de seamă ai Avrigului.

Comments are closed.