21 mai 2024

Autostrada Sibiu-Făgăraș: Noi Progrese pe Lotul 2 Avrig-Mârșa

Avrigul și împrejurimile sale sunt pe cale să beneficieze de îmbunătățiri semnificative în infrastructura rutieră, odată cu demararea lucrărilor la Autostrada Sibiu-Făgăraș. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit șapte oferte pentru supervizarea lucrărilor pe lotul 2 al acestei autostrăzi, care include tronsonul Avrig-Mârșa.

Proiectul Autostrăzii Sibiu-Făgăraș

Autostrada Sibiu-Făgăraș, cu o lungime totală de 68 de kilometri, este împărțită în patru loturi și reprezintă o investiție de aproape 7 miliarde de lei. Aceasta este prima secțiune a autostrăzii care va conecta municipiile Sibiu și Brașov, facilitând astfel transportul și dezvoltarea economică a regiunii.

Lotul 2: Avrig-Mârșa – Arpașu de Jos

Lotul 2 al autostrăzii, care acoperă tronsonul Avrig/Mârșa – Arpașu de Jos, are o lungime de aproape 20 de kilometri și include 25 de poduri și viaducte. Printre cele mai semnificative structuri se numără podul peste râul Avrig și DJ 105 F, cu o lungime de 420 metri, și viaductul peste Valea Dincota, cu o lungime de 403 metri. Valoarea contractului de supervizare pentru acest lot este estimată între 48 și 57 de milioane de lei, iar durata totală a contractului este de 182 de luni, incluzând și etapa de garanție.

Ofertele pentru supervizare

CNAIR a primit șapte oferte pentru supervizarea lucrărilor pe acest lot:

  1. IRD ENGINEERING
  2. PROYAPI MUHENDISLIK VE MUSAVIRLIK ANONIM SIRKETI
  3. Asocierea Italconsult S.p.A. (Leader), K-BOX CONSTRUCTION DESIGN
  4. Asocierea CONSITRANS (Leader), GESTION INTEGRAL DEL SUELO SL
  5. Asocierea SEPTEMBRIE CONSULTING (Leader), PEYCO PROYECTOS, ESTUDIOS Y CONSTRUCCIONES, S.A.
  6. Asocierea EUROCERAD INTERNATIONAL (Leader), INITIATIVE EXCLUSIV CONSULTING MANAGEMENT, BOTEK
  7. Asocierea TECNIC Consulting Engineering Romania (Leader), ACTIV PROIECTARE INFRASTRUCTURĂ S.R.L.

Importanța proiectului pentru Avrig

Pentru locuitorii din Avrig, acest proiect aduce multiple beneficii. Autostrada nu doar că va facilita deplasările și va reduce timpul de călătorie către alte orașe importante, dar va contribui și la dezvoltarea economică a zonei. Infrastructura modernizată va atrage investiții și va stimula turismul, având un impact pozitiv asupra calității vieții în regiune.

Etapele proiectului

CNAIR a emis ordinul pentru începerea etapei de proiectare a acestui lot pe 26 februarie 2024. Estimările indică faptul că lucrările pregătitoare vor începe în toamna acestui an. Lotul 2 este crucial pentru întregul proiect al autostrăzii, asigurând conectivitatea între Avrig și Arpașu de Jos și integrându-se armonios cu celelalte loturi ale autostrăzii.

Perspective de viitor

Finalizarea autostrăzii Sibiu-Făgăraș va deschide noi perspective pentru întreaga regiune. Avrigul, fiind direct implicat în acest proiect prin lotul 2, va deveni un nod important de transport, facilitând atât comerțul, cât și mobilitatea locuitorilor săi. Aceasta va încuraja dezvoltarea locală și va oferi noi oportunități economice și sociale pentru comunitatea avrigeană.

Proiectul Autostrăzii Sibiu-Făgăraș reprezintă un pas important către modernizarea infrastructurii din județul Sibiu. Avrigul, situat pe traseul lotului 2, va beneficia direct de aceste îmbunătățiri, având șansa de a se dezvolta economic și de a se conecta mai eficient cu alte regiuni ale țării. Odată cu demararea lucrărilor, locuitorii din Avrig pot privi cu încredere către un viitor cu infrastructură modernizată și oportunități sporite.

Sursa foto: CNAIR

Comments are closed.