20 mai 2024

Acte de naștere și de deces în format electronic la Avrig din luna Mai

Începând din luna mai 2024, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Sibiu (D.J.E.P. Sibiu) a implementat un nou sistem electronic pentru emiterea actelor de naștere și de deces în Avrig. Aceasta inițiativă face parte dintr-un proiect amplu de informatizare a activității de stare civilă, destinat să faciliteze și să eficientizeze procesul de înregistrare a acestor acte esențiale.

Digitalizarea serviciilor de evidență a persoanelor

În cadrul acestui proiect, ofițerii de stare civilă din județul Sibiu, inclusiv cei din Avrig, au fost instruiți cu privire la utilizarea Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă (SIIEASC). Aceasta pregătire s-a desfășurat la sediul D.J.E.P. Sibiu, situat pe strada Câmpului nr. 14, și a inclus instruiri detaliate despre fluxurile de lucru în cadrul sistemului electronic.

Beneficiile sistemului electronic

Implementarea acestui sistem electronic aduce multiple beneficii pentru cetățeni. Actele de naștere și de deces pot fi acum înregistrate și eliberate în format digital, ceea ce reduce timpul de așteptare și simplifică accesul la aceste documente. De asemenea, actele emise de autoritățile străine pot fi transcrise mai rapid în registrele de stare civilă românești.

Extinderea proiectului

Proiectul de digitalizare nu se oprește aici. În lunile următoare, serviciile de evidență a persoanelor din alte nouă orașe ale județului Sibiu, inclusiv Avrig, vor începe să implementeze treptat aceleași operațiuni de înregistrare electronică a actelor de naștere și deces. Până la finalul lunii septembrie 2024, și certificatele de căsătorie și de divorț vor fi emise în format digitizat.

Continuitatea valabilității actelor

Este important de menționat că certificatele de stare civilă eliberate anterior rămân valabile și în conformitate cu normele legale în vigoare la momentul emiterii. Noua inițiativă nu afectează valabilitatea actelor deja existente, ci doar introduce o metodă mai eficientă și modernă de gestionare a noilor înregistrări.

Digitalizarea actelor de stare civilă reprezintă un pas important pentru modernizarea serviciilor publice din Avrig și din întreg județul Sibiu. Acest proiect va facilita accesul cetățenilor la actele de stare civilă, va reduce birocrația și va îmbunătăți eficiența administrativă. Avrigenii pot fi astfel siguri că actele lor de stare civilă sunt gestionate conform celor mai noi standarde tehnologice.

Comments are closed.