25 mai 2024

11 pescari amendați pe râul Olt pentru pescuit în perioada de prohibiție

În data de 24 mai 2024, polițiștii Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu au efectuat o acțiune de control pe râul Olt, vizând pescuitul în perioadă de prohibiție. Acțiunea, desfășurată în zona Avrig, a avut ca scop principal asigurarea respectării legislației privind prohibiția pescuitului, menită să permită refacerea biologică a resurselor acvatice vii.

În urma verificărilor, au fost identificate 11 persoane care pescuiau ilegal în perioada de prohibiție. În total, amenzile aplicate au însumat 8.600 de lei. Acțiunea a fost organizată în colaborare cu Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA), al cărei inspector, Adrian Vlascu, a declarat pentru Turnul Sfatului că cei mai mulți dintre pescarii prinși au susținut că nu știau că se află în perioadă de prohibiție.

Adrian Vlascu, inspector ANPA pe județul Sibiu, a menționat că astfel de controale vor continua și în perioada următoare, nu doar pe râul Olt, ci și pe alte ape din județul Sibiu. Scopul acestor verificări este de a asigura respectarea perioadelor de prohibiție și protejarea resurselor acvatice.

Importanța respectării perioadelor de prohibiție

Reamintim că pescuitul este interzis până pe data de 7 iunie, această măsură fiind crucială pentru a permite resurselor acvatice refacerea biologică. Perioada de prohibiție este esențială pentru menținerea echilibrului ecologic și pentru asigurarea sustenabilității activităților de pescuit pe termen lung.

Polițiștii și inspectorii ANPA continuă să monitorizeze respectarea legislației privind pescuitul, aplicând sancțiuni celor care încalcă aceste reguli. Este important ca toți pescarii să fie conștienți de perioadele de prohibiție și să respecte aceste reglementări pentru a contribui la protejarea și conservarea resurselor acvatice.


Pentru mai multe informații și actualizări privind legislația și reglementările în vigoare, vă rugăm să consultați site-ul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Comments are closed.